• En skola för alla…

    Vi arbetar efter principen att det är lika viktigt att hjälpa dem som har svårigheter som att stötta dem som vill gå fortare fram eller som vill ha ytterligare utmaningar.
  • En skola för alla…

    Vi arbetar efter principen att det är lika viktigt att hjälpa dem som har svårigheter som att stötta dem som vill gå fortare fram eller som vill ha ytterligare utmaningar.

El & Energi

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.

El- och energiprogrammet vänder sig till dig som är tekniskt intresserad och gillar att arbeta praktiskt. Efter utbildningen kan du arbeta med elinstallationer, system för automatiserad produktion, energi-, miljö- och vattenteknik eller datorer och kommunikation.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser inom det individuella valet som ger grundläggande högskolebehörighet.

Norrtelje teknikgymnasium erbjuder två inriktningar av El-och energiprogrammet.

Dator- och kommunikationsteknik

pdficon_largeProgramstruktur Dator- och kommunikationsteknik

  • Du får en bred grundutbildning att installera, underhålla och reparera system för datorer och kommunikation. Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. elektronikreparatör, IT-tekniker, nätverkstekniker och supporttekniker.

Energiteknik

pdficon_largeProgramstruktur Energiteknik

  • Inriktningen ska ge dig kunskaper om drift, underhåll och servicefunktioner inom branscherna för energi, miljö, vatten och processer. Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex.driftoperatör vid elverk, värmeverk eller driftoperatör inom vatten- och miljöteknik.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Delar av utbildningen äger rum på en eller flera arbetsplatser och kallas arbetsplatsförlagt lärande. APL är en viktig del av din utbildning.

Skolan har samarbete med ett stort antal arbetsplatser i regionen. Det är många mindre företag, men också större arbetsplatser.

Om man visar bra motivation och arbetsvilja på den arbetsplats där man gör sin APL, så har man skaffat sig de bästa förutsättningar när det är dags att anställa personal.

Ansökningskoder

Dator och kommunikationsteknik:
EEDAT

Energiteknik:
EEENE

Yrkesintroduktion:
IMYEE

Programintroduktion:
IMREE

Ansök nu!

Programansvarig