• En skola för alla…

    Vi arbetar efter principen att det är lika viktigt att hjälpa dem som har svårigheter som att stötta dem som vill gå fortare fram eller som vill ha ytterligare utmaningar.
  • Högsta kreditvärdighet

    Skolans moderbolag har än en gång tilldelats rankingen   "HÖGSTA KREDITVÄRDIGHET"   av värderingsinstitutet UC. Vi tackar ödmjukast!

Högskoleförberedande

Går du ett högskoleförberedande program ska du efter utbildningen vara förberedd för högskolestudier.

Efter avslutat högskoleförberedande program får du en högskoleförberedande examen utifrån att du har uppnått följande mål:

Du har läst 2500 poäng varav 2250 poäng ska vara godkända. Du har godkänt i svenska 1,2 och 3 eller svenska som andraspråk 1,2 och 3, engelska 5 samt matematik 1. Dessutom ska du ha godkänt i gymnasiearbetet.

Vill du läsa vidare på universitet/högskola krävs ofta godkända betyg som har särskild betydelse för den sökta utbildningen, så kallad särskild behörighet.

Hos oss har du en individuell studieplan som du har möjlighet att påverka och formulera utifrån dina mål med dina studier. Mer om kurser, meritpoäng, behörigheter och eftergymnasiala frågor kan du diskutera med vår studie- och karriärvägledare.

Ovan finns information över vilka program samt inriktningar och dess tillhörande profiler som du kan läsa på vår skola. Vill du veta mera om program och yrkesutgångar kan du läsa om detta på skolverkets hemsida, www.skolverket.se