• Prova-på-dag

Onsdagen 24 januari och Onsdagen 7 februari kl.9.00 - 14.00 har vi Prova-på-dagar. Då får du som går i årskurs 9 möjlighet att prova hur det är att vara elev här hos oss. Välkommen!
  • Utsedd till förstklassig skola av VVS-Branschens Yrkesnämnd

elev_vvs2
VVS- och fastigheter

VVS- och Fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.

VVS- och Fastighetsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med tekniska system i byggnader som svarar för värme, ventilation, vatten och avlopp samt med fastighetsservice.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser inom det individuella valet som ger grundläggande högskolebehörighet.

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium erbjuder tre inriktningar av VVS- och Fastighetsprogrammet.

Vvs

• Du lär dig om installation, service och underhåll av värme- och sanitetssystem.
    Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. montör inom VVS, industrirör eller isolering av tekniska installationer.

pdficon_largeProgramstruktur VVS

Fastighetstekniker

• Du lär dig om service, drift, underhåll, uppbyggnad av system i energitekniska anläggningar och funktioner hos system med tillhörande komponenter.
    Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. fastighetstekniker, fastighetsskötare eller fastighetsvärd.

pdficon_largeProgramstruktur Fastighetstekniker

Kyl- och Värmepumpsteknik

• Du lär dig om installation, service, drift och underhåll av till exempel isbanor, kyl- och frysdiskar och värmepumpar.
    Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. kylmontör eller kyltekniker.

pdficon_largeProgramstruktur Kyl- och Värmepumpsteknik

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Delar av utbildningen äger rum på en eller flera arbetsplatser och kallas arbetsplatsförlagt lärande. APL är en viktig del av din utbildning.

Skolan har samarbete med ett stort antal arbetsplatser i regionen, mindre såväl som större t.ex. Görla VVS, Knuttes Rör, NM Rör m.fl.

Om man visar bra takter på den arbetsplats där man gör sin praktik, så har man skaffat sig de bästa meriter man kan få när det är dags att anställa personal där.

Ansökningskoder

VVS: